Studio Brussel organiseert weer een Warmste Week, van 18 tot 24 december 2019. Waarom niet kiezen om de natuur te helpen, al bakkend, lopend, zingend of alles tegelijk? Organiseer zelf een leuke actie en kies Natuurpunt De Bron als goed doel. Zo help je op een leuke manier onze wilde fauna en flora een handje. Trommel vrienden of familie op of mobiliseer jouw vereniging, bedenk een leuke actie en laat het ons weten. Registreer je actie op www.dewarmsteweek.be. Samen zorgen we voor meer en betere natuur. Samen maken we onze 'natuur'lijke dromen waar. 

Welkom op onze zomerwandelingen in de mooiste natuurgebieden van Heuvelland tot IJzervallei

  

In juli en augustus organiseert Natuurpunt De Bron opnieuw haar, intussen klassiek geworden, zomeravondwandelingen. Lokale medewerkers staken de koppen bijeen om een verscheiden en aantrekkelijk programma aan te bieden in de mooiste natuurgebieden van onze zuidelijke Westhoek: het Heuvelland, De Blankaart en de IJzer- en Handzamevallei. Kom mee, ontdek en geniet van de prachtige natuur, zo verrassend dicht bij huis. Deskundige gidsen nemen je mee op sleeptouw en vertellen honderduit over landschap, planten en dieren, vaak overgoten met een flinke saus streekgeschiedenis. Voor elk wat wils! Hier vind je de volledige folder.

 

  

 

Tienduizenden betogers op de klimaatmarsen. Onze hoofdstad, wekelijks overspoeld door scholieren en studenten die pleiten voor meer klimaatactie. Het gebrekkige klimaatbeleid beheerst meer dan ooit het maatschappelijk en politiek debat dat voorafgaat aan de verkiezingen. En dat is een goede zaak, want de tijd dringt. Het krachtigste en tegelijk goedkoopste antwoord op de klimaatuitdaging, is inzetten op meer natuur.