Twee ploegen van telkens vier dappere Natuurpunters uit onze regio gaan op 24 en 25 juni 2017 de uitdaging van “Expeditie Natuurpunt” aan. Doel van beide teams is om samen 250 km te fietsen tussen De Blankaart en Mechelen, en dit via uitdagende Vlaamse wegen: na een zachte aanloop bestormen ze Heuvelland, de Vlaamse Ardennen en de Brabantse hellingen.

 

Zij vormen 2 van de 60 Vlaamse teams die een serieuze fysieke uitdaging aangaan voor meer natuur in Vlaanderen. Elk team fietst of wandelt voor een lokaal project. Het doel van deze sponsorcampagne is zoveel mogelijk euro’s verzamelen voor het nieuwe natuurproject van Natuurpunt De Bron: De Mote, een bijzonder natuurgebied van bijna 3ha in Bikschote, nabij Langemark.

 

 

Het team ‘Patje’s Oazen’ van Natuurpunt Westland bestaat uit Sofie Butaye, Hilde Decuypere, Heidi Detailleur en Lieven Stubbe. Hun coach is Patje Debeuf, die zijn vier Oazen zal steunen, pamperen, toejuichen, voederen en te slapen leggen. Het tweede team, de ‘Ottermen’ bestaat uit vijf dapperen van Natuurpunt IJzervallei: Bert Devlieghere, Michel Vanbreusegem, Herman Mijle, Wim Desmidt en Floris Verhaeghe, met Eddie Duthoit als hun coach.

 

Op zaterdag 24 juni fietsen de teams 150 km van De Blankaart (Diksmuide) naar Brakel in de Vlaamse Ardennen. Op zondag 25 juni maken ze de klus af met 100 km tot Mechelen, waar de finish ligt. De tocht zelf blijft voorlopig geheim, de trajecten worden pas de week vooraf vrij gegeven. De West-Vlaamse Heuvels en de Vlaamse Ardennen worden wel zekere kuitenbijters. Regelmatig trainen en conditie opbouwen, als volleerde Flandriens, is nu de opdracht. Onder de deskundige begeleiding van de coaches moet dat lukken.

 

‘Expeditie Natuurpunt’ is in de eerste plaats een sponsortocht voor meer natuur. Dat betekent: euro’s bijeen krijgen! Alle steun is dus zéér welkom! Op de site van ons team: http://expeditienatuurpunt.be/project/6482 vind je alle info over ons natuurproject en hoe je dit kan steunen. Je mag onze expeditie zeker delen in de digitale wereld: hoe meer, hoe liever.Storten kan op het rekeningnummer dat op de site vermeld staat.

 

Dank je wel en veel enthousiaste groeten van Patje’s Oazen (Hilde, Heidi, Sofie, Lieven en Patje) en de Ottermen (Bert, Michel, Herman, Wim, Floris en Eddie)