Steunen zonder moeite, koop een Natuurpunt-weekendticket!

 

De voorverkoop van het Festival Dranouter 2017 is gestart. Wie kiest voor een weekendticket, kan meteen Natuurpunt steunen want voor dezelfde prijs kan je kiezen voor het ‘Natuurpuntticket’. Festival Dranouter schenkt daarbij telkens 5,00 euro aan Natuurpunt. Doen dus!

 

Deze zeer welgekomen steun voor onze lokale werking kost je geen enkele moeite, je hoeft er enkel aan te denken bij de bestelling van de weekendkaarten. Boeken kan vlot via www.festivaldranouter.be/nl/tickets. Enne, See you@Natuurpuntstand!

 

In 2016 werden er 703 Natuurpunttickets verkocht. Maar dat kan nog meer, veel meer. Dus: ken je iemand die een weekend ‘Festival Dranouter’ plant, wijs haar of hem er zeker op om het vinkje aan te klikken naast het Natuurpuntticket! Dank je wel en dank je wel Festival Dranouter!

 

Geelgors als vaandel

 

Festival Dranouter en Natuurpunt pakken uit met de geelgors als symboolsoort voor de prachtige natuur in de heuvelstreek. De geelgors broedt nog steeds in en om Dranouter, alhoewel de soort er op achteruit gaat. Daarom werkt de Vogelwerkgroep van Natuurpunt De Bron mee met het project van de provincie om de geelgorzen zowel in de winter als in het voorjaar te inventariseren en beschermingsacties te organiseren.

 

Elke 5,00 euro die Folkfestival Dranouter via het Natuurpunt-weekendticket schenkt aan Natuurpunt, wordt doorgestort naar onze lokale afdeling Natuurpunt Westland. Met de opbrengst kunnen we nieuwe initiatieven realiseren om de biodiversiteit in de regio nog te versterken en de geelgors te beschermen. Met die extra inkomsten planten we nog meer hagen en/of houtkanten aan en zaaien we graanakkers in als wintervoedsel voor de vogels.