Welkom op onze zomerwandelingen in de mooiste natuurgebieden van Heuvelland tot IJzervallei

  

In juli en augustus organiseert Natuurpunt De Bron opnieuw haar, intussen klassiek geworden, zomeravondwandelingen. Lokale medewerkers staken de koppen bijeen om een verscheiden en aantrekkelijk programma aan te bieden in de mooiste natuurgebieden van onze zuidelijke Westhoek: het Heuvelland, De Blankaart en de IJzer- en Handzamevallei. Kom mee, ontdek en geniet van de prachtige natuur, zo verrassend dicht bij huis. Deskundige gidsen nemen je mee op sleeptouw en vertellen honderduit over landschap, planten en dieren, vaak overgoten met een flinke saus streekgeschiedenis. Voor elk wat wils! Hier vind je de volledige folder.

 

  

 

We starten telkens om 19 uur, tenzij anders vermeld. Afspraak meestal aan het lokale Dorpsonthaalpunt of de kerk, tenzij anders vermeld om 18.45u. Goede stapschoenen zijn een must, een verrekijker altijd nuttig, een dorstlesser mooi meegenomen. Bij nat weer voorzie je best laarzen, zeker in de IJzervallei. De tochten duren 2,5 tot 3 uur, de afstanden bedragen 5 tot 9 kilometer. Honden zijn toegelaten aan de leiband. We zorgen steeds dat we voor het donker is terug zijn.

 

Deelname: Natuurpuntleden nemen gratis deel aan de zomerwandelingen, niet-leden betalen €3,50 per persoon of €7,00 per gezin.

Tombola! Bij deelname aan de wandelingen ontvang je een tombolakaart, waarbij je kans maakt op een leuke verrassing. Uit alle deelnemers worden halfweg september 10 winnaars geloot! Zij worden persoonlijk verwittigd.

Organisatie: Natuurpunt De Bron in samenwerking met 4 lokale Natuurpuntafdelingen (IJzervallei, Poperinge-Vleteren, Westkust, Westland), Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart en de Dienst Toerisme Heuvelland. De wandelingen in de IJzervallei kaderen in het project Waterlanders, een initiatief van het Regionaal Landschap Westhoek en de provincie West-Vlaanderen.

Zomerwandelingen IJzervallei, telkens op dinsdag

  

Fluistervaren en broekwandelen in De Blankaart, telkens op woensdag en vrijdag

 

Wandel door de broeken en vaar met onze fluisterboot in dit uniek natuurgebied. Elke woensdag en vrijdag om 14.30u en vanaf de 2de week van juli ook om 18.00u.

Afspraak: BC De Blankaart, Iepersteenweg 56, 8600 Woumen (Diksmuide)

Inschrijven noodzakelijk: deblankaart@natuurpunt.be of 051 54 52 44 (kantooruren). Het bezoekerscentrum De Blankaart is elke dag open van 13.30u. tot 17.30u. In juli en aug: vanaf 10.00u. Ontdek de IJzervallei, verrassend waterrijk, in heden en verleden… 051 54 59 48 of blankaart@west-vlaanderen.be

Zomerwandelingen Heuvelland, telkens op donderdag en feestdagen