Om de aankoop van nieuwe natuur en de werking van de verenigingen te ondersteunen worden via de afdelingen een aantal artikelen aan de man gebracht.

De Natuurpunt.winkel is ook regelmatig te gast op evenementen in de regio met een ruime stand voor een breed publiek.

Natuurpunt.winkel

Indien je een bestelling doet via de Natuurpunt.winkel kun je opteren om je bestelling via het secretariaat van Natuurpunt De Bron te laten bezorgen. Dit betekent dat er geen portkosten moeten betaald worden maar dat je de bestelde stukken komt ophalen in het Bezoekerscentrum De Blankaart. Dit bezoek combineer je natuurlijk best met een bezoekje aan het natuurgebied De Blankaart. Laat het ons weten op het secretariaat NP De Bron en dan doen we het nodige om je bestelling ter plaatse te krijgen.

 

Een assortiment artikelen van de Natuurpunt.winkel zijn ook te verkrijgen via het secretariaat van Natuurpunt De Bron op De Blankaart.

Natuurpunt De Bron

 

Nestkasten

 

Mussenappartement: 20,00 euro ledenprijs - 25,00 euro niet-NPLedenprijs

Nestkasten (koolmees, boomkruiper, universele en half-open): 9,00 euro of 10,00 euro

Boerenzwaluwnest: 9,00 euro of 10,00 euro

Huiszwaluwnest: 16,00 euro of 18,00 euro

Vleermuiskast: 12,50 euro of 15,00 euro

Roodborst, Zwart roodstaart, Grauwe vliegenvanger : 9,00 euro of 10,00 euro

Boomkruiper: 9,00 euro of 10,00 euro

Universele nestkast (winterkoning, roodborst) : 9,00 euro of 10,00 euro

Solitaire bijenkast: 7,50 euro of 10,00 euro

 

Boeken en brochures

 

Blankaartboek: klik hier voor meer info

225 blz, A5, kleurendruk, genaaid, harde geplastificeerde kaft

Prijs: 16,00 euro bij afhaling op BC De Blankaart

Het boek kan eveneens opgestuurd worden na overschrijving van 20,00 euro op IBAN BE85 0682 0128 2606 van De Blankaart, 8600 Woumen met vermelding ‘Blankaartboek’.

 

Kikker & Co Brochure: klik hier voor meer info.
Een lijvige brochure over ‘Kikkers, padden, salamanders en hun voorkomen’. Het leven in en om het water blijft een belangrijk thema binnen de landschapswerking van de zuidelijke Westhoek ‘tussen IJzer en Leie’. Om deze werking inhoudelijk en educatief te ondersteunen kwam een samenwerking tot stand tussen onze vereniging, het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels (RLWH) en de Ieperse milieueducatieve dienst. Het resultaat: 'Kikker & co' is een nieuwe, ambitieuze uitgave over het wilde leven aan de waterkant. 'Kikker & co' werd een mooi boekje van 80 blz, volledig in kleur, vlot leesbaar, goed geïllustreerd en professioneel vormgegeven.
Prijs: 1,00 euro.

 

Vogels in elke tuin welkom: klik hier voor meer info.

‘VOGELS in elke tuin WELKOM’ is de eigen prachtig geïllustreerde publicatie van Natuurpunt De Bron. Het boekje (28 blz) vertelt hoe je van de eigen tuin een paradijsje kan maken waar mezen, mussen, winterkoninkjes, merels en vele andere vogels zich thuis voelen. Een groepje gedreven vrijwilligers van Natuurpunt De Bron werkte deze brochure uit. Ze is bedoeld voor iedereen die zijn tuin, klein of groot, vogel- en dus ook natuurvriendelijk wil inrichten.

Prijs: 1,00 euro. Deze brochure wordt ook opgestuurd, mits betaling van de portkosten.

 

Insecten in elke tuin welkom: klik hier voor meer info.

‘Insecten in elke tuin welkom’ is de eigen prachtig geïllustreerde publicatie van Natuurpunt De Bron. Het boekje (16 blz) geeft een overzicht van enkele belangrijke vlindervriendelijke planten en de verschillende kriebelbeestjes die in een insectenvriendelijke te vinden zijn. Enkele gedreven vrijwilligers van Natuurpunt De Bron werkten deze brochure uit. Ze is bedoeld voor iedereen die zijn tuin, klein of groot, vlinder- en dus ook insectenvriendelijk wil inrichten.

Prijs: 1,00 euro. Deze brochure wordt ook opgestuurd, mits betaling van de portkosten.

 

Wandelpaden

 

Broekelzenpad: 7 km

Het Broekelzenpad verkent het heuvelrijke landschap van Westouter ten zuiden van Poperinge. Vanuit de dorpskom gaat het via de vallei van de Hellegatbeek naar de noordflank van de Vidaigneberg. Het pad leidt je door het natuurreservaat De Broekelzen (17 ha). De terugweg loopt een eindje op de Schreve (Franse grens) en doet nog de vallei van de Franse beek aan. Mooie panorama’s op de Vlaamse vlakte in het noorden op de heuvelrij van de Katsberg, Zwarteberg, Rodeberg en Kemmelberg. Het Broekelzenpad is niet bewegwijzerd.
Prijs: 1,50 euro

Scherpenbergpad: 7,7 km

Het Scherpenbergpad ontdekt de ruime omgeving van de Scherpenberg in Loker (gemeente Heuvelland). Vanuit de dorpskom gaat het pad eerst naar het natuurgebied Vijvervelden (4 ha) in de vallei van de Hellebeek. Dan komt de Scherpenberg aan de beurt en het natuurgebied met dezelfde naam (10 ha). Beide zijn onderdelen van het erkende natuurreservaat ‘Bronnen van het Heuvelland’. De terugweg loopt over de Sulferberg en de Rodeberg. Unieke panorama’s, zowel naar het noorden als naar het zuiden, belonen de wandelaar na de hellingen.

Prijs: 1,50 euro

 

Breemeersenpad: 6,1 km of 10,6 km

Met de Breemeersenwandelroute ontdek je de wijde omgeving van het natuurreservaat ‘De Breemeersen’ op het grondgebied van Nieuwkerke en Dranouter, gemeente Heuvelland. Vanuit de dorpskom verkent de route eerst de hoogten van de Walletjes (80 m) en de Zwartemolen (70m), met schitterende uitzichten op het noorden én het zuiden. Dan daal je af naar de Kruistombe: de Breemeersen liggen er aan je voeten. Het natuurgebied beslaat 21 ha vochtige weilanden met veel slootjes en poelen: het rijk van de kamsalamander. Het gebied trekt heel wat weidevogels aan. De wandelroute maakt een grote lus rond het gebied zodat je het van alle kanten kunt bekijken. Eerst komt de verrassende Franse kant aan de beurt, dan keer je terug langs het Klein en het Groot Westhof.

Prijs: 1,50 euro

 

Blankaartwandelpad: 9,6 km

De Blankaartwandelroute voert je doorheen de IJzerbroeken, een vlakte van laaggeleden, drassige weiden en hooilanden. Typerend voor dit gebied zijn de overstromingen, die hier tijdens de winter of na periodes van langdurige neerslag, kunnen optreden. Vertrekkend van het kasteel De Blankaart leidt het traject door het winterbed van de IJzer naar het drinkwaterproductiecentrum. Tijdens de winter vormt dit waterspaarbekken, samen met het natuurreservaat De Blankaart, een belangrijke rustplaats voor watervogels. De terugweg leidt door de wijk de Rhille en het natuurreservaat. Het Traject is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

Prijs: 2,00 euro

 

Hyacintenpad: 6km (brochure)

Het pad maakt een kring tussen het dorp Sint-Jans-Cappel en de Zwarteberg en verbindt verschillende plaatsen rond de bekende schrijfster Marguerite Yourcenar. De 10 aquarellen die je onderweg ontmoet, zijn geschilderd door Pierre Peckue uit Ambleteuse. De originele aquarellen bevinden zich in het museum.

Prijs: 3,00 euro

 

Andere

 

Roofvogelsilhouetten

Drie roofvogelsilhouetten om raamslachtoffers te voorkomen en om uw ruiten te versieren langs de binnenkant.

Prijs: 2,50 euro

 

Ganzenfolder ‘ganzen, gasten met lasten?’

Neem een vlucht en leer de verschillende ganzen kennen. Een overzicht van de 13 meest voorkomende wintergasten in de IJzer- en Handzamevallei.

Prijs: 1,00 euro

 

Wenskaarten

Drie verschillende wenskaarten uit onze eigen natuurgebieden: de Hellebeek, de Breemeersen en de Blankaart met bijbehorende enveloppen.

Prijs: 4,00 euro

 

Boekje ‘Herinneringen uit de Eeuw van Marguerite Yourcenar

Uitgegeven naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de geboorte van Marguerite Yourcenar 1903-1987

Uitgave 2003 - 50 blz.

Prijs: 5,00 euro

 

Boekje ‘Marguerite Yourcenar’

Dit schrift brengt in foto’s, teksten en citaten de band tussen de grote schrijfster en het land van haar kinderjaren in beeld.

Uitgave 2000 – 40 blz.

Prijs: 3,00 euro