De winter is in aantocht en wie winter zegt, denkt tegelijkertijd aan beheerwerken op de Blankaart! Beheerwerken waar je het warm van krijgt zoals knotten van wilgen, maaien van riet, afrastering herstellen, aanplanten, enz. Gedurende de lente en de zomer zijn er ook wel wat kleine klussen op te knappen zoals het herstellen van afsluitingen, poortjes, knuppelpaden. Hoe groter het reservaat, des te meer klussen er wachten.

Wat bieden we je?

  • een warme ontvangst
  • een gezellige bende vrijwilligers
  • tips en trics om bepaalde klussen op te knappen
  • toegang tot plaatsen waar je anders nooit komt
  • ontzettend veel dankbaarheid van moeder natuur zelf!
  • en… een frisse en gezellige afsluiter in het Rooneplezier aan de overkant.

Wanneer?
Elke tweede zaterdag van de maand. We verzamelen om 13u30 aan het “Atelier” van de Blankaart, langs de oprijlaan richting kasteel. Daar wapenen we ons met werkmateriaal om kleine en grote werken aan te pakken.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de uit te voeren werken of een herinnering krijgen, stuur dan een e-mail naar conservator en werkleider guidovedebe@skynet.be (tel 0477/85 41 38) en je wordt opgenomen in de mailinggroep.

 

Meebrengen: werkkledij, werkschoenen of laarzen, handschoenen, iets tegen dorst en honger.

 

Ook in andere natuurgebieden wordt gewerkt, maar niet op vaste data. Wil je toch op de hoogte gehouden worden, geef dan een seintje via het secretariaat van Natuurpunt De Bron en je wordt opgenomen in de mailinggroep.