Vlaanderen warmt op, dit jaar is er een opnieuw een Warmste Week van Studio Brussel. Ook Natuurpunt De Bron is geselecteerd als een van de goede doelen waarvoor geld kan worden ingezameld. Kies voor de natuur, al bakkend, lopend, zingend of alles tegelijk? Organiseer een leuke actie en kies Natuurpunt De Bron als goed doel. Samen maken we onze 'natuur'lijke dromen waar en zorgen we voor meer en betere natuur in de Westhoek.

Natuurpunt De Bron heeft al weet van twee sportieve acties: de natuurloop in Zonnebeke op 16 december (www.natuurloopzonnebeke.com) en de sponsor-wandeltocht van 20 kilometer in Langemark-Poelkapelle op 22 december. En, Natuurpunt De Bron zoekt nog 50 stappers voor deze sponsortocht.

Ja, ik wandel mee 

Sponsortocht op 22 december in Langemark-Poelkapelle, 20 km in het spoor van de steenuil

Een dagtocht van 20 kilometer - wie aansluit om 13.30u wandelt 8 km - langs trage wegen en oude spoorwegen naar de kleine natuurgebieden in het landelijke Langemark-Poelkapelle om onze kwetsbare natuur te beschermen en uit te breiden. Trek je wandelschoenen aan en laat je kilometers sponsoren en beleef de tocht van het jaar. We zoeken 50 stappers die zich laten sponsoren voor 50 euro elk! Wandel je mee in het spoor van de steenuil?

Hoe kan je ons steunen? Er zijn verschillende mogelijkheden:

* Hou je van een fikse winterwandeling? Kort of lang? Dan ben jij diegene die we zoeken om samen met ons op stap te gaan. Schrik je er niet voor terug om mensen uit jouw omgeving aan te spreken om jouw kilometers te laten sponsoren? Schrijf dan nu € 5,00 over om jouw deelname te bevestigen. Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel, maar schrijven wel in! Je verzamelt zelf jouw sponsorgeld, schrijf het bij voorkeur vooraf over op BE09 4673 8637 7157 van Natuurpunt Westland of breng het mee op zaterdag 22 december. Dan wordt dit doorgestort op de 'warmste week'. Hoe je het sponsorgeld verzamelt, kies je zelf: je kilometers laten sponsoren, via een pannenkoekenbak of de verkoop van bloemenzaad of ...

* Zin om te steunen, maar niet om te wandelen? Dat kan perfect, schrijf je gewenste bijdrage voor meer natuur over naar BE09 4673 8637 7157 van Natuurpunt Westland en vermeld 'In het spoor van de steenuil'.

Opgelet: omdat deze actie verloopt via De Warmste Week en de Koning Boudewijnstichting krijg je geen fiscaal attest.

Inschrijven doe je bij veerlewyffels@hotmail.com. Stort €5,00 deelnamegeld op rekeningnummer BE09 4673 8637 7157 van Natuurpunt Westland. Hierin zit o.a. een verzekering, enkele versnaperingen voor onderweg en warme soep over de middag. Starten kan vanaf 09.00u aanmelden (ten laatste 09.30u vertrek) en in de namiddag om 13.30u (8 km). We stappen in groep maar elk op zijn eigen tempo. Afspraakplaats: zaal 't Madointje, Klerkenstraat 130, Madonna (Langemark-Poelkapelle). Breng je eigen picknick mee voor ‘s middags. Als afsluiter is er nog een Natuur.bar ten voordele van onze natuurgebieden!