Alle activiteiten vind je hier

Donderdag 5, 12 en 19 september: Cursus wilde en eetbare planten
Dat brandnetels eetbaar zijn en dat we van vlierbessen confituur kunnen maken, weten we ondertussen. Toch bestaat er bij velen nog een kloof tussen de kennis van wilde planten en eetbare wilde planten effectief een plaats te geven in ons dieet. Meester-herborist Diderik Clarebout wil deze kloof kleiner maken met een cursus ‘Wilde Eetbare Planten’, gespreid over drie avonden. We proeven uit de wilde natuur, leren welke wilde planten we in onze tuin kunnen kweken en welke eetbare planten er al zijn. En we bereiden een lekkere maaltijd met wilde planten van het najaar. De afstand naar ons bord wordt steeds kleiner… Details en afspraken vind je in de activiteitenkalender.

Zaterdag 14, 21, 28 september en 5, 12 oktober: Cursus Natuur.spOtter in De Blankaart
Met de cursus Natuur.spOtter maak je kennis met de natuur in het Blankaartgebied. Tijdens vijf lesdagen (vijf theorielessen in de voormiddag en vijf excursies in de namiddag) ontdek je diverse biotopen van dieren en planten en leer je meer over natuurbeheer en de lokale afdeling Natuurpunt
IJzervallei. Lesgevers en gidsen dompelen je onder in een wondere wereld en nemen je mee naar unieke natuurgebieden. Er is geen enkele voorkennis vereist, alleen je enthousiasme telt!