De Blankaart is het laagst gelegen deel van de IJzervallei in Diksmuide. De kern van het natuurgebied is een ondiepe vijver van 50 hectare met daarrond rietland en moerasbossen en ruim 300 hectare overstroombare hooi- en weilanden.

 

De Blankaart is een waar vogelparadijs. In de zomer zijn de rietkragen de uitverkoren stek voor broedvogels als bruine kiekendief, rietgors, kleine karekiet en waterral. Aan de rand van het riet broeden futen, meerkoeten en waterhoentjes.

 

Een fraai kasteel omringd door een prachtig oud park vormt de poort naar het achterliggende natuurgebied. Het Bezoekerscentrum De Blankaart is er gehuisvest. Dit bezoekerscentrum is een samenwerking van de provincie West-Vlaanderen met Natuurpunt en het Regionaal Landschap IJzer & Polder.

 

In juli en augustus organiseert Natuurpunt elke woensdag- en vrijdagmiddag en op zeven woensdagavonden (13-20-27 juli en 3-10-17-24 augustus) geleide wandelingen mét boottocht op De Blankaart. Leden van Natuurpunt nemen gratis deel, niet-leden betalen 3,50 euro per persoon of 7,00 euro per gezin. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Laarzen of stevig schoeisel, bescherming tegen de zon en verrekijker zijn sterk aanbevolen!

Op woensdag om 14u30 en 18u00 en op vrijdag om 14u30 in juli en augustus 2016 (duur: 2u30).

 

Reservaties: Natuurpunt De Blankaart ● 051/54 52 44 ● Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Afspraak: BC De Blankaart (kasteel De Blankaart) ● Iepersteenweg 56 ● 8600 Woumen-Diksmuide